Politica editoriala

English Version (pdf)
 
Ca politica editoriala, Revista urmareste sa informeze la timp si cat mai precis pe juristii asupra problemelor actuale ale stiintelor juridice (civile, teorie generala) si ale jurisprudentei si sa atraga colaboratori la analiza problemelor fundamentale si de practica judiciara care s-au remarcat in decursul perioadei de aparitie a revistei.
Studiile ai articolele trimise revistei noastre spre publicare sunt recenzate (procedeul " peer review") si supuse controlului stiintific, in urma caruia colectivul operativ al Revistei, coordonat de Redactorul-sef sau membrii desemnati ai Colegiului de Redactie iau decizia finala in legatura cu acceptarea sau respingerea articolului respectiv.
Va rugam sa aveti in vedere ca articolele si studiile trimise Redactiei noastre sa fie de aproximativ 15-20 pagini (circa 3000 semne/ pagina). La randul lor, recenziile sau notele stiintifice nu trebuie sa depaseasca 5 pagini.
Va rugam sa tineti seama de faptul ca primim numai texte procesate in format electronic, inclusiv prin e-mail (icj_juridic[at]yahoo.com)
De asemenea, va rugam sa insotiti articolul Dvs. de un rezumat (maxim jumatate de pagina) si cateva cuvinte cheie, in limba engleza si o scurta prezentare a autorului (titluri stiintifice si didactice, institutia de apartenenta, domenii de interes profesional, adresa electronica precum si numarul de telefon la care pot fi contactati).
Nu uitati ca intreaga responsabilitate pentru originalitatea si afirmatiile enuntate in cuprinsul articolului revine, in intregime, autorului.

 Tehnoredactarea materialelor
Pentru publicare, studiile si articolele se vor redacta in WORD sub Windows, in urmatoarele conditii tehnice:
Page Setup
Margins : Top: 2cm, Bottom: 2 cm, Left: 3cm , Right : 2 cm
Paper Size : A4
Fonts: Times New Roman, 12 pt, Justify
Textul se scrie pe o singura coloana.
Sursele bibliografice vor fi citate complet, mentionand prenumele si numele autorului, lucrarea, editura, locul si anul aparitiei, paginile.
Pentru sublinierile in text se folosesc numai italice (nu bold sau underline).